MartonSport Kft. - utánpótlás nevelése, sporttevékenység szervezése

Sportcsarnok építés - TAO finanszírozással

A sportcsarnok építés kézilabda utápótlás, valamint általános iskolai testnevelés részére.

Elbíráló: Magyar Kézilabda SzövetségOrosz Tamás (Martonvásári Kézilabda Sport Egyesület elnöke):

"Martonvásáron a kézilabdázás több évtizedes, rendkívül sikeres múltra tekint vissza, komoly közösségépítő ereje volt és van. Mivel ez a sportág szabad térről idő közben sportcsarnokokba költözött, így a martonvásári kézilabdázás jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy épüljön egy csarnok a városban. Ez lehet a jövőnk záloga!"

Kiss Zsolt (Olimpia DSE elnöke):

"Martonvásár mindig is nagy hagyományokkal rendelkezett a sport területén, elsősorban a ladbajátékokban, azon belül is főleg kézilabdában és labdarúgásban. A kézilabda csapataink minden korosztályban férfi és női vonalon egyaránt rendelkeznek komoly eredményekkel (legelsőként a férfi csapatunk 4 éven keresztüli NBII-es szereplését említhetnénk), de ennek a szintnek a folyamatos fenntartása elképzelhetetlen egy városi sportcsarnok nélkül. Mint testnevelő tanár azt is bizton állítom, hogy a mindennapos testnevelés megtartásában is óriási segítség lenne, ezért nagyon bízunk a mostani pályázat sikerében."


Martonvásár lakosainak régi vágya teljesülhet, ha sikerül megépíteni a Sportcsarnokot, amin most dolgozunk. Hogy mennyire fontos a város számára, azt bizonyítja kézilabdázóink NBII-es szereplése is.

Egy korszerűen felszerelt sportcsarnok ezen túl biztosíthatná a helyet a mindennapos testnevelés számára is, a jelenlegi egyetlen tornaterem téli időszakban tapasztalt telítettségét is enyhítené, illetve még több mozogni vágyó helybelinek nyújtana lehetőséget a sportolásra.

Jelen állás szerint ez az álom elérhető közelségbe került, hiszen a kormány által megalkotott TAO támogatási rendszer lehetőséget nyújt többletforrások igénybe vételére és szerencsére van olyan támogató, aki a szükséges forrást hajlandó erre a célra felajánlani.

Már csak egy kedvező döntés hiányzik a megvalósításhoz!

A pályázati anyagunk összeállt, minden szükséges dokumentumot beszereztünk és elkészültek a tervek is, sőt elvi építési engedéllyel is rendelkezünk.

Ezeken az oldalakon az előkészítő munka részleteit mutatjuk be az érdeklődőknek.

- Csapatadatok letöltése (xlsx) - A sportcsarnok műszaki leírásának letöltése (pdf) - Helyszínrajz letöltése (pdf)


Látványtervek